Kyselytutkimus ikääntyville Kangasalla

7.4.2024

Kyselyn taustaa ja yhteistyötahot
Linkki kyselyyn: https://redcap.link/HyvaArkiKysely  
Kyselytutkimusta on valmisteltu kevään 2024 aikana yhteistyötapaamisissa tutkijoiden ja kaupungin kanssa. Tapaamisissa olemme sopineet kyselytutkimuksen kysymyksistä ja myöhemmin tapahtuvasta tulosten analyysista sekä tulosten julkaisusta 2.10.2024 Hyvä mieli – hyvä arki seminaarissa Kangasala-talon salissa. Mukana ovat Tampereen yliopisto, Ikääntymisen ja hoivan tutkimuksen huippuyksikkö, dosentti Outi Jolanki, tutkimuspäällikkö Anniriikka Rantala YTM, väitöskirjatutkija; Terhi Lampio TM, tutkimusavustaja. Tampereen kaupungin osalta päätöksentekoon on osallistunut hyvinvointijohtaja Kati Halonen ja käytännön toteutuksen osalta, ja viranomaispäätöksestä on vastannut vapaa-aikajohtaja Marke Vornanen. Vanhusneuvoston osalta järjestävänä osapuolena ja vastuuhenkilönä on vanhusneuvoston pj. Tiina Leppänen.

Mikä tekee arjestasi hyvän Kangasalla? - kysely

Kysely koskee kaikkia 65-vuotta täyttäneitä ja sitä vanhempia Kangasalla asuvia henkilöitä. Osallistuminen tapahtuu vastaamalla oheiseen kyselyyn joko sähköisesti linkin kautta tai paperiversiona. Kyselyllä halutaan löytää vastauksia, siihen, mikä tekee juuri Sinun arjestasi hyvän ja millaista on vanheta Sinun mielestäsi Kangasalla.
Kyselyn avulla Kangasalan kaupungin vanhusneuvosto kartoittaa hyvän arjen tekijöitä ja sitä, mitkä asiat ovat kuntalaisten mielestä hyvin ja mitä asioita voisi parantaa. Saamme myös tietoa niin yksilöllisistä elämänkokemuksista kuin siitä, miten rakennettu asuinympäristö, luonto, palvelut, liikennejärjestelyt ym. vaikuttavat hyvän arjen kokemukseen.
Kyselyä voidaan hyödyntää kaupungin päätöksenteossa ja sen avulla voidaan löytää keinoja edistää erityisesti ikääntyvien kuntalaisten hyvinvointia. Tutkimukseen osallistumalla voit olla mukana kehittämässä näitä keinoja.

Kyselyn vastausajankohta on 8.4. – 10.6.2024. Sähköistä ja paperista kyselyä jaetaan kaupungin verkkosivulla, kirjastoissa, yhteistyössä eläkeläisjärjestöjen ja muiden yhteisöjen kanssa. Rasti ruutuun kysymysten lisäksi avoimiin kysymyksiin voit kirjoittaa omia kokemuksiasi ja näkemyksiäsi sen mukaan mikä Sinulle on tärkeintä.

Kyselylomakkeen vastaukset ovat anonyymejä mikä tarkoittaa, ettei yksittäisiä vastaajia voi tunnistaa vastauksista. Kyselylomakkeen kysymykset on suunniteltu yhteistyössä tutkijoiden kanssa, jotka osallistuvat tulosten analysointiin ja raportointiin. 

Kirjallisen vastauslomakkeen voit palauttaa Kangasalan kaupungin kirjastoihin, kirjastoautoon, kaupunki - infoon (Prisma), virastotalon neuvotaan sekä Pirhan Kangasalan lähitorille Jalmarin kotoon. Kaikki vastaukset ovat arvokkaita!

Kyselyn tulokset julkaistaan Hyvä arki - hyvä mieli -seminaarissa  
2.10.2024 klo 12.30–15.00 Kangasala-talon salissa. Kyselyn tuloksista tiedotetaan myös Kangasalan kaupungin vanhusneuvoston ja yhteistyökumppanien internet-sivuilla ja tiedotusvälineissä.

Sähköinen kyselylomake  Ensisijaisesti toivomme, että kyselyyn vastataan sähköisesti. Linkki kyselyyn avautuu maanantaina 8.4.2024 ja sulkeutuu maanantaina 10.6.2024.

Sähköisen kyselyn linkki on vapaasi jaettavissa kaikille jäsenillemme ja myös muille ikääntyville kangasalalaisille sähköpostin ym. välityksellä. Kyselyn linkkiä jaetaan mm. kaupungin ajankohtaista - ja vanhusneuvoston verkkosivulla ja vanhusneuvoston FB.

Liitteenä  infojuliste, joka näkyvillä lomakkeiden jako- ja palautepisteissä eri puolilla kaupunkia.